Beogradska zima

Uveliko se  u vazduhu oseća praznična euforija! 

Počela je Beogradska zima koje će trajati do 15.februara 2020. Godine. Očekuju nas Beogradski novogodišnji festival na Beogradskom sajmu, Božićno seoce kod Hrama Svetog save, Trg otvorenog srca i Ulica otvorenog srca (po opštinama), bioskop na otvorenom.Doček Nove godine će biti na platou ispred Narodne skupštine. Novost je da će klizalište biti na Trgu Republike. 

Trg Bajki ispred Teatra Vuk i opštine Zvezdara će od 01.do 30.decembra svojim gradjanima i posetiocima prirediti nezaboravne dečje predstave, lutkarske predstave, biće organizovani koncerti, prezentacije, edukativne i ekološke radionice u saradnji sa Srbijašume, Zvezdarskim ekološkim centrom i čuvarima zanata. Svako od nas krije dete u sebi pa neka svake godine uplovimo u svet bajki i novogodišnje čarolije. Na platou ispred Hrama Svetog Save će se po treći put održati Božićno seoce u periodu od 04.-28.januara 2020.godine. U okviru “Raspevane jelke” će svakog dana biti domaćin jedna ambasada. Ambasador će govoriti o novogodišnjim i božićnim običajima u njegovoj zemlji. Posetioci Božićnog seoceta će uživati u nastupima dečjih i crkvenih horova, u vožnji fijakerom oko Hrama, u drvenoj kućici će moći da probaju tradicionalne specijalitete ili kupe neki od suvenira, ukrasa i rukotvorina. Trg otvorenog srca (Trg Republike), po deveti put biće održan od 1.decembra 2019. do 2.februara 2020.godine. Tokom trajanja manifestacije svi posetioci a najviše deca će moći da uživaju u zimskoj bajci. Drvene kućice u kojima će se prodavati novogodišnji proizvodi, topla čokolada, čaj, kafa, kuvano vino, slatkiši i kolači obavezni su sastojci za uživanje. Pozorišne predstave, mađioničari, klovnovi kao i razne radionice su deo onoga što nas očekuje na Trgu. Program će trajati tokom cele nedelje, tokom meseca januara će održavati mini marketi sa različitim temama kao Sajam meda i njegovih proizvoda (3., 4. i 5. januar); Darovi Srbije – sajam srpskih gazdinstava (10, 11. i 12. januar); Sajam čokolade i slatkih proizvoda (17, 18. i 19. januar); Sajam vina i sira (24, 25. i 26. januar); i Sajam suvenira i ručnih radova (31. januar, 1. i 2. februar). Ulica otvorenog srca će 1.januara u podne napuniti tačno 50 godina od kako je nastala. Humanitarna manifestacija gde kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaju deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice. Glavni umetnički program se odvija na pjaci ispred Pozorišta Atelje 212 odakle je ova divna manifestacija i nastala. Veliki doček Nove godine 2020.na platou kod Narodne skupštine za sve koji će ispratiti staru godinu i dočekati novu u najboljem okruženju uz sjajnu muziku. Nastupiće neki od najpopularnijih izvođača poput Vuk Mob, Angelina, Senidah, Coby, Rasta u noći 30.12. Dok će u noći 31.12.na 01.01. Sa vama odbrojavati sekunde stare godine Lepa Brena i među prvima poželeti sve najbolje u Novoj godini. Kompletan raspored izvođača i satnicu možete pogledati na sajtu

Svi programi tokom Beogradske zime su besplatni.


Želimo da vam nova 2020. godina bude srećna, uspešna i godina puna ljubavi.

Iskoristite još malo vremena u staroj godini za stvaranje zimskih uspomena i zahvalite se za sve dobro i zaboravite sve loše što je bilo.

Neka samo jedna stvar ostane ista, a to je da se na nas uvek možete osloniti kada vam je potreban smeštaj u apartmanima u Beogradu.


Srdačan pozdrav,

Vaš BGsmeštaj!

© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana