Beogradski karneval brodova

15. Beogradski karneval brodova će se održati na delu reke Save od Brankovog mosta do mosta Gazela u subotu 31.avgusta. Posetioci će moći kao i svake godine da uživaju u defileu okićenih plovila i u bogatom muzičko-zabavnom programu na obali. Početak programa će početi nastupom Dečjeg kulturnog centra Beograda, hor “Čarolija” i Leontina Vukomanović a  specijalni gost je Sergej Ćetković, zatim će svečano nastupiti Policijski orkestar i defile mažoretkinja. 

 

Na obali duž promenade biće Maskenbal inspirisan karnevalom u Veneciji kao sastavni deo događaja. Na Karnevalskom bazaru na brojnim štandovima posetioci će moći da kupe suvenire, ručno rađene ukrase, različite organske proizvode naših proizvođača a mališani će moći da naprave svoje karnevalske maske i razglednice u okviru kreativnih radionica. Tu će prošetati ljudi na štulama, mađioničari, ulični zabavljači i animatori koji će deci prirediti neverovatan doživljaj. Pored toga škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju će na svom pultu demonstrirati kako se vezuju različiti brodarski čvorovi. Muzej Iluzija će predstaviti “Obrnutu sobu” u kojoj ćete moći da napravite neke stvarno obrnute fotografije. 

Revijalni defile rečnih plovila počinje u 18 časova i trajaće oko sat ipo vremena. Dodela nagrada za najbolje dekorisano plovilo će biti dodeljena oko 21 čas. Celokupan program možete pogledati na sajtu Turističke organizacije grada Beograda .


© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana