CACIB Beograd

U nedelju, 17.novembra će se na Sajmu održati 65. Međunarodna izložba pasa svih vrsta-CACIB Beograd. Izložba se održava dva puta godišnje, na proleće i u jesen. Na CACIB-u se predstavljaju proizvođači hrane, kozmetičkih preparata i opreme za pse. Na izložbi učestvuje preko hiljadu pasa svih rasa podeljeni u grupe. FCI (pasminski standardi prema grupama prema Međunarodnoj kinološkoj federaciji) grupe su sledeće: 

I        Pastirski psi i psi terači stoke (osim švajcarskih pastirskih pasa), 

II       Pinčeri, šnauceri, molosi i švajcarski pastirski psi, 

III     Terijeri, 

IV    Jazavičari, 

V     Špic tip i primitivni tip pasa, 

VI    Goniči, tragači po krvi i srodne rase, 

VII   Ptičari, 

VIII  Retriveri, cunjavci i psi za vodu, 

IX    Psi za pratnju i razonodu i u X Hrtovi.

 

Psi se takmiče u različitim razredima i ocenjuju ih više od 20 eminentnih međunarodnih kinoloških sudija iz celog sveta. Neki od razreda su Bebi razred (3-6 meseci), razred najmlađih (6-9 meseci), razred šampiona, kao parovi i odgajivačka grupa. Za sve rase su predviđene i titule poput Najlepšeg odgajivačkog para/grupeNajlepši pas izložbe i Najlepši mladi pas  su samo neke od prestižnih titula. Održava se i sportsko takmičenje vrhunski obučenih pasa-Agility Show i Junior Handling-izbor za najboljeg mladog vodiča pasa. I kraj manifestacije obeležava Best in Show- ozbor za najlepšeg psa izložbe koji je posetiocima najatraktivniji deo izložbe a laska vlasnicima koji su sa svojim ljubimcem ušli u izbor za najlepšeg psa.

Izložba pasa u martu otvara sezonu izložbi u Srbiji i zatvara je u novembru na Beogradskom sajmu.

Ako ste ljubitelji pasa bili oni mali ili veliki, psi čuvari ili maze verujemo da će sigurno osvojiti vaša srca tokom izložbe.


© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana