Fish fest Beograd

Fish fest je jedan od najvećih gastronomskih festivala hrane na reci, održaće se kod Nebojšine kule u periodu od 05.-08.septembra. Mesto na kome će se domaći i strani kuvari pobrinuti da svi posetioci osete čari riblje čorbe i drugih ribljih specijaliteta.

Na Fish fest-u vas očekuje izlagački deo nautička izložba i promocija plovila NARVAL SRBIJA, zatim izložba Dinosaurusi među nama, promocija proizvođača vina, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata i revija starih automobila.

Na jelovniku u četvrtak je Sarajevska kuhinja, u petak Mediteranski specijaliteti, u subotu vas očekuje takmičenje mladih kuvara i u nedelju poslednjeg dana takmičenje u kuvanju riblje čorbe profesionalci. 

Gostujući kuvari iz Sarajeva, udruženje HORES BiH i Gastrokutak Sarajevo će tokom trajanja festivala pripremati  sarajevske pite, burek i ćevape pred publikom.

Tradicionalnu riblju čorbu će u kazanima od 100l pripremati kuvari restorana “Vodenica” i majstor Ivan Terek iz Sombora. Njemu će se u kuvanju pridružiti gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije. 

Cooking Show (Kuvarski deo) pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe kao i mediteranske specijalitete će pripremati kuvari iz asocijacije šefova kuvara Srbije, kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije.

Takmičarski deo će se održati u četvrtak gde će se mladi kuvari nadmetati u pripremanju zadatih jela u kotliću, a u petak će se takmičiti profesionalci u kuvanju riblje čorbe. Pobednici dobijaju pehare i nagrade. 

Najmladje posetoce očekuje sport klub i fish fest dečiji kutak sa radionicama, animatorima i predstavama.

Naravno gde je puno ljudi, slavlje i hrana mora da bude i dobra muzika pa će tako koncert održati Apsolutno romantično, O Đila, Twiglight DC i Rock Lavirint, i nastupom će Fest zatvoriti Nikola Grbić Grba i TINITUS bend.


Vidimo se tamo!

Prijatno!

© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana