Put pod noge

Put pod noge - Sajam turizma 20.-23. februar

Boje i ukusi uživanja - BeoWine

HORECA

Vidi Srbiju - sajam suvenira


Svake godine pred kraj februara sajam postaje mesto gde se sastaju sve zemlje sveta i to sa najlepšim povodom-putovanja- da pogodili ste održava se Sajam Turizma, od 20.-23. Februara ove godine pod nazivom “Put pod noge”. Po svim kriterijumima jedan od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu. Sajam okuplja mnoge turističke agencije, turoperatore, saveze, turističke organizacije, turističke centre, hotele, vazduhoplovne kompanije i mnoge druge koji će promovisati turizam svoje zemlje. Ove godine premijerni nastup će imati Ukrajna, zemlja partner će biti Egipat a UAE i Kuba se vraćaju na sajam posle kratkog odsustvovanja. Sajam ima kako reprezentativni karakter tako i poslovni pa se sa rastom ponude na sajmu povećava i tražnja za B2B aktivnostima. Biće organizovan dolazak kupaca iz Evrope i sveta, kako bi se povezala domaća i strana ponuda i tražnja. Poslovni partneri će moći da zakažu sastanke sa izlagačima koji nastupaju na sajmu i da postignu zajedničku saradnju. Sajam je uvek idealna prilika za First minute uplate aranžmana za letovanja, posete Evropskih gradova tokom praznika, kao i da se na jednom mestu skupe sve informacije koje su vam potrebne za savršeno putovanje. 

BeoWine najveći sajam vina u Srbiji i jedan od najznačajnijih u regionu

Prvi put sajam vina je održan 2010. Godine i od tada se stalno usavršava njegov sadržaj i koncept same organizacije. Na sajmu će se predstaviti vinski podrumi, kuće vina, proizvođači i kompanije distributeri vina takođe će biti izložena najsavremenija ponuda za vinarstvo i vinogradarstvo. Ove godine će na sajmu prvi put biti izdvojena soba za degustaciju vina gde će stručnjaci Somalijeri probati i ocenjivati ukuse, aromu i kvalitet vina. Zbog velikog interesovanja je proširen izložbeni deo za BeoWine, a kao savršen spoj pića i hrane uz vina će se predstaviti i proizvođači vrhunskih sireva, maslinovog ulja, pršuta i suhomesnatih proizvoda i ostalih gastronomski specijaliteti. Sajam svake godine broji sve veću posećenost i broj izlagača a upravo je to prilika za promociju srpske karte vina, vinskog turizma i kulture. 

HORECA sajam hotelske i ugostiteljske opreme. 

Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje hotela, restorana i objekata koje se bave uslužnim delatnostima će izlažiti svoje proizvode i poslovne ponude svim posetiocima sajma. Kompanije prate savremene trendove, ekološka rešenja snabdevanja i funkcionisanja određenih segmenata u oblasti ugostiteljstva. Izložena će biti oprema za restorane, kuhinje, barove, poslastičarnice, oprema za čišćenje objekata, tekstilni deo (posteljina, peškiri), tehnički deo sa sigurnosnim i rezervacionim sistemima kao i stručna literatura iz oblasti ugostiteljsko-hotelijerske grane.

Uporedo sa ovim sajmovima biće održan i Sajam suvenira pod nazivom “Vidi Srbiju”. Sajam predstavlja priliku da se proizvodjači suvenira, udruženja za očuvanje starih zanata i majstori starih i umetničkih zanata predstave turistima ili da sklope poslovnu saradnju sa nekim od turoperatora, turističkih agencija ili ugostiteljskih objekata. Suveniri se proizvode od drveta, vune, stakla, tu je i ručno radjen nakit kao i odevni predmeti (tradicionalna nošnja). Suveniri kao proizvod na jedan zanimljiv i privlačan način predstavljaju tradiciju, kulturu i blaga naše zemlje, a onima koji ih kupe ili dobiju na poklon će uvek biti uspomena na Srbiju.


© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana