Avgust u Beogradu na zabavan i rekreativni način

Iako je prva nedelja u avgustu već prošla ostaje nam još dana za uživanje. Za sve one koji nisu otišli negde na godišnji odmor a planiraju šta bi mogli da rade, mi imamo nekoliko predloga.


Kulturni sadržaji tokom leta su uvek maštoviti i raznovrsni mi vam izdvajamo manifestaciju koja se održava svake godine pod nazivom “Leto na Gardošu” gde će se u program uvrstiti predstave, predstave za decu i mjuzikli na pozornici ispod kule Gardoš. Uživajte u kulturnom programu pod vedrim nebom. Početak letnjeg programa “Leto na Gardošu” je počeo 5.jula i trajaće do 1.septembra kada će se odigrati poslednja predstava ove sezone za decu pod nazivom “Od ljubavi zloća zanemoća”.

Budite aktivni na otvorenom pored reke, na bazenima ili iskoristite vreme za vožnju bicikla, rolera i teretanu na otvorenom. Rečna plaža Lido u Zemunu na Dunavu i Beogradsko jezero, Ada Ciganlija su idealno mesto za uživanje. Bilo da uživate u vodi dok plivate, trenirate u parku ili samo prolazite šetalištem pored vode svakako ćete odmoriti od gradske gužve. Tu su i mnogi bazeni otvoreni/zatvoreni i na nekima je omogućeno noćno kupanje. Bazeni: 11. April, 25. Maj, Tašmajdan, Olimp Zvezdara, Sportski centar Vračar, Banjica, i kompleks bazena na Košutnjaku.

Svakako bismo vam preporučili da ne propustite Music week festival na Ušću.

Cloud festivals platforma obuhvata tri festivala koja će se održati u avgustu mesecu na Ušću i to su:

Beer fest 14.-18.08.

Music week festival  23.-25.08.

Noć muzike 30.08.

Ulaz na festivale je besplatan uz mobilnu aplikaciju KeepApp, koja će od avgusta biti dostupna na Google Play i App Store-u, a VIP mesta će moći da se obezbede uz “All you can drink VIP PASS”.

Najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, Beer fest će biti prva manifestacija u okviru Cloud festivala koja će početi 14.avgusta, trajaće 5 dana i na 4 bine-Main stage, Alternative Stage, Groove stage i Bunt stage će biti održano čak 120 besplatnih koncerata. Najpoznatija imena izvođača i bendova sa Balkana i uvaženi gosti će zabaviti publiku na svoj jedinstven način. Neka od velikih imena su gitarista Johnny Mar (The Smiths grupa), Kanda, Kodža i Nebojša; legendarno Atomsko sklonište, jazz umetnik Marko Louis, gosti iz Amerike grupa Crazy Town X, iz Hrvatske  Splitski reper Vojko V, iz Zagreba grupa Elemental. Zatim grupa Negativ će nastupiti posle duže pauze kao i nekada popularna grupa Tap 011. Nećemo izostaviti ni fenomenalnu Bilju Krstić, poznatu YU grupu i fenomenalan miks fank, disko, rok, džez i etno zvuka po kome je poznat Magnifico. Detaljan raspored izviđača i rasporeda nastupanja možete pogledati na sledećem link-u http://belgradebeerfest.com/muzicki_program  

Music week festival (letnje izdanje) je drugi festival koji se već nekoliko godina unazad održava na planini Kopaonik a ove godine je odlučeno da bude u Beogradu na Ušću. Ulaz na Music week festival će biti besplatan uz mobilnu aplikaciju. Festival će trajati tri dana, u periodu od 23. do 25.avgusta i nastupiće neke od najpopularnijih regionalnih zvezda sa naših prostora. Petak, 23. avgust rezervisan je za nastupe Dragane Mirković, Jelene Rozge, Tonija Cetinskog, Saše Kovačevića i Dženana Lončarevića.

Dan kasnije, u subotu 24. avgusta nastupaju Hari Mata Hari, Nina Badrić, Lepa Brena, Aca Lukas i Darko Lazić.

Poslednjeg dana Music Week-a, u nedelju 25. avgusta, za atmosferu će biti zaduženi Maya Berović, Senidah, Buba Corelli i Jala Brat, Coby, Angellina, Sara Jo i Katarina Grujić.


I poslednja noć je rezervisana za Noć muzike, 30. Avgusta gde će publika pod vedrim uživati u muzici  Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, kao i globalnog muzičkog fenomena, Apokaliptike. Apokaliptika je finski sastav koji spaja hevi metal i klasičnu muziku, novi muzički pravac su utemeljili na svetsku scenu i zauzeli nezamenljivo mesto.


Želimo vam radostan, raspevan i aktivan avgust i ostatak leta!

Pri planiranju odmora, smeštaj prepustite nama da za Vas izaberemo najbolje.


© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana