Sajam knjiga, obrazovanja i Media market

Međunarodni beogradski sajam knjiga je regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi, promociji književnog stvaralaštva i obrazovanja; i kulturnom razmenom između zemalja sveta. Sajam knjiga svake godine ugosti mnogobrojne značajne domaće i inostrane pisce i izdavače koji predstavljaju svoja nova i stara izdanja. Počasni gost ovogodišnjeg sajma je Arapska Republika Egipat. Počasni gost na sajmu ima priliku da predstavi autore, prevodioce, izdavače, distibutere iz svoje zemlje kao i da kroz stručne seminare, predavanja i susretima sa autorima dočara kulturu svoje zemlje. Kako je kultura jako bitna i sastavni deo svakog naroda tokom trajanja sajma od 20.do 27.oktobra su organizovani Porodični dani, 22.-23.10. kada će porodična ulaznica biti 600,00 dinara, a 24.10.će biti Školski dan, gde će sve zainteresovane školske ustanove moći kao organizovana grupa da dođu na sajam uz pojedinačnu ulaznicu koja će iznositi samo 150,00 dinara. U okviru 64. Sajma knjiga tradicionalno će biti dodeljene nagrade u kategorijama: Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine, Dečja knjiga godine, Specijalno priznanje za doprinos u oblasti nauke kao i za izdavača, knjigu ili strip, Nagrada “Bogdan Kršić” za najlepšu knjigu, nagrada za najlepšu dečju knjigu i specijalno priznanje za mladog dizajnera. Takođe će Sajam knjiga pratiti raznovrstan bogat program sa prezentacijama, predavanjima, okrugli stolovi i tribine sa važnim temama književnosti, za izdavaštvo i kulturu.

Uporedo sa Sajmom knjiga, od 23.-27.oktobra će se održati i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava pod nazivom “Obrazovana Srbija, uspešna Srbija”. Sajam se bavi promocijom učenja kao doživotnog procesa i svim segmentima prosvetnog sistema od predškolskih do institucija visokog obrazovanja. Izlagački deo uključuje program za opremanje prostorija za rad vaspitno-obrazovnih ustanova, lokalnih samouprava koje se bave obrazovanjem, kao i pribor i potrošni materijal za vlasnike knjižara, učenike, studente.

U Hali 3 na Beogradskom sajmu će se održati četvrti po redu Sajam informisanja, komunikacija i marketinga- Media Market.  Ovaj sajam je mesto susreta za poslovno povezivanje, edukaciju i promociju, platforma za kupovinu prostora u medijima u direktnom kontaktu sa direktorima i urednicima. Tokom trajanja sajma će biti organizovane preko 40 panel diskusija gde će emitentni sagovornici diskutovati na razne teme o novinarstvu. Takođe možete uživati u promociji novog albuma grupe “The Frajle”.

Kraj oktobra je dobra prilika za posetu Beograda i obilazak sajmova koji se održavaju, ne brinite za smeštaj samo nas kontaktirajte i mi ćemo Vam obezbediti najbolji smeštaj u apartmanima u Beogradu. 


Pozdrav Vas BGsmeštaj!

© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana