Wine garden Botanicka basta

Spremite se za vikend uz vino i koncerte Lene Kovačević, Balkan-soul autora Marka Louisa, grupe Bricks and Cans i vino za potpuni užitak.

Botanička bašta će po prvi put otvoriti svoja vrata za održavanje jedne ovako atraktivne manifestacije Wine garden gde ćete uz kupljenu ulaznicu moći besplatno da degustirate vino i probrane vrste sireva i još delikatesa izlagača, da učestvujete u interesantnim radionicama, pogledate promociju filma sa Filmskog festivala na Paliću i da uživate u jedinstvenoj muzici.


U subotu, 15.juna će od 20 časova Lena Kovačević održati solistički koncert. Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i svoju karijeru započela 2004.godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Do sada je nastupala na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su Nigel Kennedy, Candy Dulfer, Randy Crawford, jedna je od zaista retkih izvođača iz Srbije čije su se pesme našle na plej listama inostranih radio stanica.

Grupa Bricks and Cans nastupa u 19h. Grupa je osnovana krajem 2013. godine, a sviraju obrade rock 'n' roll hitova pretežno s kraja 50ih i početka 60ih godina. Svirali su na mnogim događajima i festivalima kao što su čuveni Nisville, zatim Velika Beogradska Igranka na Kalemegdanu, proslava 50. rođendana Doma Omladine, 50 godina Rock-a na Vračaru, Velika Rock' n' Roll Igranka u Božidarcu, Vinski maraton, Beer Garden, kao i u klubovima naše prestonice.


U nedelju, 16. juna, takođe od 20 časova, koncert će održati mladi, sve popularniji balkanski soul autor Marko Louis. Njegova muzika je kombinacija modernih i tradicionalnih zvukova, a njegov pečat su truba i duvački instrumenti. Od 19 časova nastupiće Katarina Pejak, pijanistkinja i kantautorka koja se bavi muzikom američkih korena, koja u njenom slučaju prolazi i kroz filtere klasičog obrazovanja i balkanskog porekla. U Srbiji je izdala tri albuma: „Perfume and Luck“ (2010.), „First Hand Stories“ (2012.) i „Old, New, Borrowed and Blues“ (2016.).


Vrata Botaničke bašte će biti otvorena za sve posetioce od 14.00 do 22.00, kada će biti u prilici da zaista uživaju u brojnim i neuobičajenim sadržajima. Ukoliko želite da kupite ulaznice (broj mesta je ograničen) za manifestaciju Wine garden kliknite ovde, dok za smeštaj u apartmanima u okolini Botaničke bašte možete pogledati ovde.


Lep provod želimo,

Vaš BGsmeštaj!


© BGsmeštaj 2019. Sva prava zadržana